PROJECT DESCRIPTION

Bayside Engineering completed the architectural, civil, structural design and MEP design of the building and site, which included repaving of the site and creation of a detention area. The maintenance building comprises approximately 6800 total sq. feet including a 6000 sq. foot main floor and 800 sq. feet of mezzanine storage. The main floor consists of three vehicle maintenance bays, emergency eye wash area, offices and bathrooms. Over the office and bathroom area is a stair accessible mezzanine storage area. Building waste is pumped through a force main system consisting of a pump chamber, pumps and 600 foot long force main also designed by Bayside.

Site improvements included demolition of the existing maintenance building, removal of existing pavement, re-grading and re-paving of the site, creation of a detention area for stormwater runoff and repairs to the existing timber salt sheds at the site.

The building is a pre-engineered, insulated metal panel wall system with a four-foot concrete crash wall supported by reinforced concrete footings with a slab-on-ground interior floor. The roof is a standing seam metal roof system. The interior of the 800 sq. ft. office and bathroom area is finished with stud walls and gypsum, flooring, tile and air conditioning.

PROJECT DETAILS

Categories:
Location: Erving, Massachusetts